Ripple CTO David Schwartz zegt dat quantum computing een ernstige bedreiging vormt voor de toekomst van de cryptocultuur.

Op de Modern CTO Podcast zegt Schwartz dat quantum computing de cryptografische algoritmen die cryptocurrency’s zoals Bitcoin (BTC) en XRP – en het internet in het algemeen – veilig houden, zal doorbreken.

Vanuit het oogpunt van iemand die systemen bouwt die gebaseerd zijn op conventionele cryptografie, is quantumcomputing een risico. We lossen geen problemen op die krachtige computers nodig hebben, zoals betalingen en liquiditeit – het werk dat de computers doen is niet zo ongelooflijk gecompliceerd, maar omdat het gebaseerd is op conventionele cryptografie, vormen zeer snelle computers een risico voor het beveiligingsmodel dat we in het grootboek gebruiken.

Algoritmen zoals SHA-2 en ECDSA (elliptische curvecryptografie) zijn een soort esoterische dingen diep in het loodgieterswerk, maar als ze zouden falen, zou het hele systeem in elkaar storten. De mogelijkheid van het systeem om te zeggen wie eigenaar is van Bitcoin System of wie XRP bezit, of dat een bepaalde transactie geautoriseerd is, zou gecompromitteerd zijn…

Veel mensen in de blokketenruimte kijken heel zorgvuldig naar quantumcomputing en wat we proberen te doen is een inschatting te maken hoe lang het duurt voordat deze algoritmen niet meer betrouwbaar zijn„.

Schwartz zegt dat hij denkt dat ontwikkelaars minstens acht jaar hebben, totdat de technologie, die de eigenschappen van kwantumfysica gebruikt om snelle berekeningen uit te voeren, verfijnd genoeg is om cryptocurrency te kraken.

„Ik denk dat we minstens acht jaar hebben. Ik heb er erg veel vertrouwen in dat het minstens tien jaar duurt voordat quantumberekeningen een bedreiging vormen, maar je weet nooit wanneer er een doorbraak kan komen. Ik ben een voorzichtige en bezorgde waarnemer, zou ik zeggen.“

Schwartz zegt dat crypto-coders de laatste publieke ontwikkelingen in quantumcomputing op de voet moeten volgen, maar hij is ook bezorgd over de privé-inspanningen van de overheid.

De andere angst zou zijn als een of andere slechte acteur, een of andere buitenlandse regering, in het geheim quantum computing veel verder zou gaan dan wat bekend is bij het publiek. Afhankelijk van je dreigingsmodel zou je ook kunnen zeggen wat als de NSA quantum computing heeft. Maak je je zorgen over het breken van je betalingssysteem door de NSA?

Terwijl sommige mensen misschien realistisch gezien bezorgd zijn – het hangt af van uw bedreigingsmodel, als je gewoon een gemiddeld persoon of een gemiddeld bedrijf, je bent waarschijnlijk niet van plan om een slachtoffer van deze – laten we zeggen hypothetisch sommige slechte acteur had quantum computing dat was krachtig genoeg om dingen te breken, ze zijn waarschijnlijk niet van plan om te gaan na u, tenzij u een doelwit van dat soort actor. Zodra het duidelijk is dat er een probleem is, zullen deze systemen waarschijnlijk worden bevroren totdat ze kunnen worden gerepareerd of verbeterd. Dus, de meeste mensen hoeven zich er geen zorgen over te maken.

Written by
admin